beograd-kej-3.jpg

Jedna Svetlost je projekat nastao iz lične potrebe autora da se pronađe spasonosni odvodni ventil mnogih razmišljanja direktno i indirektno vezanih za fotografiju. U moru informacija koje se trenutno nalaze u Internet mikseru, komadići informacija su rasuti po beskonačnom prostoru. Oni koji o materiji žele da saznaju više, bivaju munjevitom brzinom razbacani brojnim linkovima na sve strane. Dok se vrti jedan te isti sadržaj, upakovan u drugu ambalažu, sastojci koji će nas zaista približiti suštini nisu uopšte u mikseru ili su praktično nedostupni.

Pojavljivanje brojnih novih servisa za prikazivanje i komentarisanje fotografije samo je produbio problem kvalitetne kritike iz koje bi se nešto moglo i naučiti. Mladi autori se takvim površnim savetima i kritikama klanjaju kako bi dobili ulaznicu za neke posebne kanale, za VIP kartu nepostojećeg univerzuma.

Iz tog, ali i drugih razloga, Jedna Svetlost, skromna barka koja plovi ka utamničenim prostorima znanja, rešila je da godine 2008. uključi svu svoju dodatnu energiju, oformi stručnu i kvalitetnu posadu, i bez kompromisa krene na sudbonosnu misiju.

Zvanično je raspisan konkurs za nove članove posade!

Be Sociable, Share!