WP Greet Box icon
Dobrodošli na Svetlu Komoru, portal i magazin primenjene fotografije! Ako ste novi ovde, možda želite da pratite naš RSS izvor, ili Fejsbuk stranicu, kako biste ostali u toku sa novim sadržajem?

Trenutni naziv ovog bloga je Jedna Svetlost. Taj naziv je nastao i pre nego što je utanačen koncept bloga, kao i njegova forma. Odnosi se prvenstveno na ono jedno koje se krije u mnoštvu, pritom misleći na primenjenu fotografiju koju svi danas srećemo.

Kao što ste mogli da pročitate na projektu, ove godine blog će se pretvoriti u online magazin posvećen primenjenoj fotografiji. Iako će se teme koje se trenutno obrađuju i dalje obrađivati, plan je da se priključe i druge, konkretnije (“praksa”). Ako do sada niste, možete pogledati i opšti konkurs.

Uopšteno gledano, ciljna grupa je veliki i rastući broj ozbiljnih amatera i (budućih) profesionalaca, a teme će obuhvatati sve od teorije i filozofije fotografije, do tehnika snimanja / obrade. Radiće se i na saradnji fotografa sa ostalim primenjenim disciplinama kao što su grafički dizajn, kostimografija, scenografija, šminka & frizura i slično. Iz tog razloga, mislim da je potrebno smisliti novi naziv za budući magazin, nešto što bi konkretnije predstavljalo ovaj koncept.

Opšti uslovi su:

  • da se prepozna da je reč o fotografskom magazinu (ne mora bukvalno),
  • da naziv bude kratak, jedna do dve reči,
  • da bude razumljiv na ex-yu prostorima, a da nije na engleskom,
  • lako pamtljiv

Nagrade:

Hrana je najveće blago, tako da pobednik dobija razumno obiman ručak u Znaku pitanja (Beograd), ako je pobednica može i večera! Za dijasporu ne plaćam kartu do Beograda, ali ista ponuda stoji, kad-tad. Takođe, korektan pomen u budućem magazinu se podrazumeva.

Treba znati i:

  • ne mora biti usvojen ni jedan predlog
  • sva dalja prava na odabrani naziv više nisu vaša :)
  • ako finalni naziv bude vidljiva varijacija vašeg predloga, dobijate samo piće…

Rok za kreativnost: juče.

Be Sociable, Share!