WP Greet Box icon
Dobrodošli na Svetlu Komoru, portal i magazin primenjene fotografije! Ako ste novi ovde, možda želite da pratite naš RSS izvor, ili Fejsbuk stranicu, kako biste ostali u toku sa novim sadržajem?

Ovo je uvod u seriju članaka koji će se baviti temom montaže u fotografiji. Sa napretkom digitalnih alata, ovo je postala vrlo popularna oblast naročito u sferi primenjene fotografije. Stvaranje novih, nadrealnih ili hiperrealnih scena od fragmenata “stvarnosti” omogućuje da se najjači element fotografije (realnost) u sprezi sa apstraktnim porukama industrije upotrebi za stvaranje vrlo ubedljivih novih prostora i atmosfera.

Cilj ove edicije je da uputi u principe i konkretne tehnike koje se koriste u današnjem digitalnom kolažiranju fotografija. Dakle, od koncepta, snimanja do postprodukcije. Sadržaj će se dopunjavati kako novi članci budu objavljivani.
U komentarima možete predlagati teme o kojima biste voleli da čitate. Određene teme su već u planu. (vidi pod In progress…)

Sadržaj

  1. Uvod u digitalnu montažu fotografije

In progress…

  • Photoshop: izdvajanje iz pozadine — alati i tehnike
  • Fotografisanje za frajštend (kako snimiti studijsku fotografiju koja se će lako izdvojiti iz pozadine)
  • Osnove nedestruktivne obrade fotografije
  • Case study jedne kompleksne montaže, ili slično

Svi zainteresovani koji bi svojim znanjem mogli da pomognu ediciju, neka se jave preko Konkursa (posebno izdvajam Photoshop članke)

Be Sociable, Share!