WP Greet Box icon
Dobrodošli na Svetlu Komoru, portal i magazin primenjene fotografije! Ako ste novi ovde, možda želite da pratite naš RSS izvor, ili Fejsbuk stranicu, kako biste ostali u toku sa novim sadržajem?

Izmena: Nov domen je, kao što vidite konačno aktivan! Svi linkovi koji vode ka starom automatski se preusmeravaju ovde (večno sam zahvalan kolegi Matt Luttonu na tehničkoj podršci!)

Za nekoliko dana će se aktivirati domen na koji se ovaj blog premešta. Dobija i novo, fleksibilnije ime koje će više odgovarati njegovoj novoj funkciji – portala primenjene fotografije. Naime, Svetla Komora će biti lokacija koja će okupiti mnoge zanimljive projekte iz oblasti primenjene fotografije koji tek stižu, a kičma tog portala će biti istoimeni magazin. U prvih par nedelja, magazin će izgledati isto kao i ovo što sada gledate, da bi cela tranzicija išla mirnijim tokom. Nakon toga, magazin dobija potpuno novi izgled i funkcionalnost, a za njim stiže i prva, jednostavna verzija portala.

U periodu nakon toga, radiće se na proširenju saradnika, i na postavljanju potpuno novih projekata, od kojih su neki prvi i u regionu. Ali nije sve u brzini – ko je prvi a ko poslednji – bitno je da će kvalitetna fotografija početi da kruži našim Intenetskim vodama.

Razloga za premeštanje ima mnogo, ali je suština da je blog prerastao svoj prvobitni oblik i da se mora unaprediti kako stariji članci ne bi pali u zaborav, što je u blogerskoj strukturi skoro pa obavezno. Takođe, na svojoj posebnoj lokaciji postoji bezbroj načina za prilagođavanje stvarnoj nameni magazina i njegovim posetiocima.

A trebalo bi odmah i reći – tempo kojim se objavljuju novi članci na magazinu neće se mnogo razlikovati od dosadašnjeg. Nećete videti nove članke svaki drugi dan. Meni je ovo hobi koji radim u slobodno vreme, i ako ne bude više saradnika, tempo se neće bitnije ubrzati. Ono što je bitnije je da se stvori mesto na kome mogu da se objave kvalitetni članci. Sama ta činjenica je dobar osnov za razvoj primenjene fotografije.

Za sada, psihički se spremite za promenu koja stiže, a koja je samo vrh ledenog brega :)

Be Sociable, Share!