WP Greet Box icon
Dobrodošli na Svetlu Komoru, portal i magazin primenjene fotografije! Ako ste novi ovde, možda želite da pratite naš RSS izvor, ili Fejsbuk stranicu, kako biste ostali u toku sa novim sadržajem?

Ako pravite svoj web portfolio ili ga menjate, evo par linkova da vas pokrenu u pravom smeru:

  1. Deset strategija u izradi sajtova za nove talente
    Definitivno prvi članak koji morate da pročitate (da, ceo). Autor je fotograf/web dizajner, i savršeno razume šta su danas potrebe i izazovi mladih fotografa koji se pojavljuju na Internetu.
  2. Poslednji trendovi u dizajniranju sajtova za fotografe
    Iako malo pretencioznog naziva, članak daje primere svakako primetnih “trendova”. Dobro za inspiraciju, mada se uglavnom bavi flash sajtovima (što jeste problem ako se tek probijate).
  3. SEO (Search Engine Optimization) za fotografe
    Malo naprednija tema ali svakako važna za fotografe koji se tek probijaju. Obavezno pročitajte da biste shvatili kako bolje da se pozicionirate na pretraživačima.

Ovo je vrlo kratka lista članaka, ali bi trebalo da vas pokrene u pravom smeru. Pravljenje fotografskog portfolia na Internetu nije laka stvar, i od toga direktno može da zavisi broj klijenata koje ćete imati. To se ne odnosi samo na “kako će da izgleda”, već na ono važnije “kako će me pronaći”, plus naravno mnogo drugih pitanja.

Ako znate za neki koristan članak na ovu temu, slobodno stavite u komentar i dodaću ga u listu.

Be Sociable, Share!