WP Greet Box icon
Dobrodošli na Svetlu Komoru, portal i magazin primenjene fotografije! Ako ste novi ovde, možda želite da pratite naš RSS izvor, ili Fejsbuk stranicu, kako biste ostali u toku sa novim sadržajem?

Evo, prošlo je oko tri sata od prvog okupljanja Svetle Komore na splavu Brodić, pa pišem dok su utisci sveži. Ekipa je bila mala ali vrlo zanimljiva i „šarenolika“, a posebno bih izdvojio i prisustvo Dona Vebera (Donald Weber), člana agencije VII (tačnije, njihove mreže fotografa). Zajedno i sa „lokalnim“ fotografima kao što su Sanja Knežević, Željko Naić, Aleksej VasićMatt Lutton, Michael Bowring i ostali čije linkove nemam, menjali smo čitav niz zanimljivih diskusija – od sjajnih ruskih automobila, do strategija za uspeh istočno-evropskih dokumentarnih fotografa na evropskoj sceni. Uz sjajnu atmosferu na splavu (i najbolju picu u gradu), nije bilo mnogo više za očekivati.

Zanimljivo je i da od sve priče praktično i nismo fotografisali. Napravili smo nekoliko fotografija reda radi, ali je fokus bio na priči, što se i poklapa sa konceptom Svetle Komore – kvalitetna diskusija o fotografiji na prvom mestu.

Više ljudi je pitalo da li je okupljanje redovno, na šta ja baš i nemam konkretan odgovor. Zapravo, nisam očekivao da će se ljudima toliko svideti. Primetna je velika potreba fotografa da međusobno sarađuju i razmenjuju ideje. Što je zaista dobro, i nešto na čemu u buduće moramo raditi.

Dakle, svakako da će se dobra praksa nastaviti. Možda jednom u par nedelja. Ako imate neku ideju, slobodno predložite u komentarima. I pratite blog, ali i Tviter ili Fejsbuk stranicu za instant obaveštenja i najave. Pa se vidimo sledeći put!

svetla-komora-okupljanje-brodic-0

Omiljeni auto cele naše „anglo-saksonske“ ekipe. Zaista, teško je odoleti takvom šmeku.

svetla-komora-okupljanje-brodic-1

svetla-komora-okupljanje-brodic-2

svetla-komora-okupljanje-brodic-3

svetla-komora-okupljanje-brodic-4

svetla-komora-okupljanje-brodic-5

[nastaviće se…]

Be Sociable, Share!